WHM nedir ve Neden WHM kullanmalıyız?
Birden fazla site yönetimine ihtiyaç duyduğunuzda, Neden WMH kullanmalıyız? Başlıca özellikleri nelerdir;
- Yüksek güvenlik. Her bir site için farklı cPanel demek herhangi birinin hacklenmesi durumunda diğerlerinin etkilenmeyeceği anlamına gelir. Böylelikle güvenlik artmış olur.
- Daha iyi yönetim. Bütün web sitelerinizdeki etkinliği takip edebilir ve cPanel’ler arasında kolaylıkla geçiş yapabilirsiniz. WHM ayrıca her bir hesaba ayrı trafik ve disk alanı sınırlaması yapmanıza da izin verir.
- Reselling hosting. Host hizmetinizden başkalarının alabileceği cPanel hosting hesapları oluşturarak para kazanabilirsiniz.
- Markanız için eşsiz cPanel’ler. Reselling hosting için WHM arayüzünü markanızı temsil etmesi için değiştirebilirsiniz.
WHM’nin işlevi nedir?
İşte WHM ile yapabileceğiniz bazı önemli işlemler:
Hesap Oluşturma, Silme veya Askıya Alma
WHM birden çok cPanel hesabı eklemenize ve her biri için varsayılan sayfa belirlemenize izin verir.
Bunu yapmak için Account Functions’a (Hesap Fonksiyonları) gidin ve domain bilgileri, DNS ayarları ve posta iletimi seçenekleri dahil bütün bilgileri doldurun. Daha sonra Create‘e (Oluştur) basın.
Eğer müşterilerinizden biri anlaşmanızı ihlal ederse veya hesaplarının tarihi dolarsa hesabı List Accounts (Hesapları Listele) menüsüne giderek silebilir ve askıya alabilirsiniz.
Sunucuları İzlemek
Sunucunuzdaki bütün etkinlikler WHM üzerinden takip edilebilir. Örneğin, sunucudaki çalışan bütün işlemleri kaydeden Process Manager (İşlem Yöneticisi) bulunmaktadır.
İkinci olarak, Hizmet Yöneticisi ile hesap sahibi hizmetlerini ve arkaplan etkinliklerini yönetebilir.
Son olaraksa Current Disk Usage (Mevcut Disk Kullanımı) geriye kalan disk alanı ve ne için kullanıldığı hakkında bilgi verecektir.
Farklı Hosting Paketleri Kurmak
WHM hesap sahibi olarak disk alanını nasıl böleceğiniz konusunda özgürsünüz. Bu, farklı fiyatlarda çeşitli hosting paketleri sunmak istediğinizde kullanışlı olacaktır.Üstelik mevcut bir alan adını dosyaları taşımadan kolaylıkla yükseltebilirsiniz.
Dosya Transfer Etme
Eğer yeni müşteriniz web sitenizi başka bir yerde oluşturduysa dosyaları uzak sunucudan hosting’inize taşımak mümkündür.Reseller Markanızı Özelleştirin
Her ne kadar sunucunuzu ana hosting hesabınızdan satıyor olsanız da sunucunuzun size özel olmasını isteyebilirsiniz.
WHM ile kendi logonuza, belge bağlantılarınıza, cPanel stiline ve şirketinizin herkese açık profiline sahip olabilirsiniz.
Bu ayarların hepsini cPanel -> Customization (Özelleştirme) kısmında bulabilirsiniz.
Pazar Yöneticisi
Bu özellik müşterilerinizin cPanel’leri üzerinden alabilecekleri ürünleri yönetmenize ve görüntülemenize izin verir. Ör: 1-2 yıllık SSL kontratı veya paket yükseltimi gibi. E-ticaret için faydalıdır.SSL Sertifika Yönetimi
Eğer bir reseller’sanız, müşteriler hosting’inizin SSL dahil ihtiyaçları olabilecek her şeye sahip olmasını bekler. SSL/TLS sekmesinde bu özelliği yükleme ve yönetme şansına sahipsiniz.
Gelişmiş Güvenlik için cPHulk’ı Etkinleştirme
cPHulk‘ı etkinleştirmek cPanel’e zorla girmeye çalışan dış saldırılara karşı erişimi kısıtlayarak bütün domainleri koruyacaktır.
Dosya Yedekleme ve Geri Yükleme
Otomatik yedeklemenin sunucunuzdaki tek veya bütün hesaplarda çalışması için etkinleştirebilirsiniz. Daha sonra ise veriler Google Drive, WebDAV vb. gibi uzak depolamalara yüklenecektir.Yedekleme ayarları, geri yükleme özellikleriyle birlikte Backup (Yedek) kısmında bulunmaktadır.